Blog - co nowego?

Srebro w konserwacji produktów spożywczych

W wyniku wynalezienia antybiotyków, ludzkość zapomniała o ponadczasowych właściwościach srebra. Jednak w ostatnich latach naukowcy na nowo zainteresowali się unikalnymi własnościami tego pierwiastka. Przy pomocy współczesnej nanotechnologii, srebro w konserwacji produktów spożywczych znów staje się coraz bardziej powszechne.

perm_identity Monika Kazar
remove_red_eye 117 odsłony

Srebro w kosmetologii i medycynie estetycznej

W ostatnich latach srebro coraz częściej znajduje swoje zastosowanie zarówno w kosmetologii, jak i medycynie estetycznej. Prawidłowe postępowanie specjalisty w czasie zabiegu, jak i pozabiegowa pielęgnacja skóry przez pacjenta, zapewniają bezpieczeństwo, prawidłową regenerację i maksymalizują efekty. Jaką rolę w tych procedurach pełni stale omawiany przez nas pierwiastek chemiczny? Dziś się temu przyjrzymy.

perm_identity Artur Piotrowski
remove_red_eye 118 odsłony